Урок №84. Тема уроку "Види банкетів " 10 22


02.05.2024

Тема уроку№84 "Види банкетів "



Бенкет — це урочистий званий сніданок, обід або вечеря, що влаштовується на честь якоїсь особи або події.

Існує два види бенкетів:

Офіційний;

Неофіційний.

Причиною офіційних бенкетів є прибуття голови іноземної держави чиправління, дипломатичних чи інших офіційних представників, національні і державні свята, ювілейні дати, а також конгреси, симпозіуми, конференції та інші.

Причиною неофіційних прийомів є – товариські зустрічі , свята, весілля та інші традиційні свята.

У залежності від форми обслуговування розрізняють наступну класифікацію бенкетів:

1) бенкет за столом з повним обслуговуванням офіціантами;

2) бенкет за столом з частковим обслуговуванням офіціантами;

3) бенкет-фуршет;

4) бенкет-коктейль;

5) бенкет за типом «шведський стіл»;

6)бенкет-чай;

7)бенкет «Кейтерінг».

Організація і проведення будь-якого бенкету складається з трьох частин: прийом замовлення на проведення заходу, підготовка до проведення бенкету та обслуговування.

Бенкети за столом з повним обслуговуванням - представляє собою святкуваня, де всі сидять за гарно засервірованими столами, а подачу напоїв та різних страв здійснюють офіціанти в обнос. На стіл не ставлять ніяких закусок, страв та нопоїв.

Бенкети за столом з частковим обслуговуванням – найпоширеніший вид бенкета при проведені зустрічей, сімейних свят, ювілеїв, весіль. Розміщеннягостей за столом довільне.

За 30-40хв., до приходу гостей холодні закуски , страви, напої води зфруктами, ставлять на стіл.

 Обслуговування проводиться частково самими учасниками бенкета, частково офіціантом.

Бенкет – фуршет - походить від французького “а-ля фуршет” – що означає “на виделку”. Основним столовим прибором під час прийому їжі на бенкеті є виделка закусочна.

Дані бенкети організовують у випадках, коли в обмежений час (1,0-1,5 год) необхідно прийняти велику кількість гостей.

Бенкет – коктейль – організовують при обслуговуванні учасників міжнародних з'їздів, конференцій, конгресів.

Розрізняють бенкет-коктейль діловий, тривалість 40-50хв., який організовують в перервах на зборах, конгресах.

У бенкеті коктейлі з ціллю відпочинку, тривалістю до 1,5-2 годин, який проводиться в кінці зборів, а деколи на відкритому повітрі.

Бенкет – чай - організовують в основному по причині дня народження таіншим святковим  причинам. Початок 15-16год. Тривалість 1,5-2години.

Бенкет «Кейтерінг».

Кейтеринг — дії підприємства ресторанного господарства, що доставляє готові страви, напої, посуд і все необхідне для організації прийому, бенкету і спеціальних заходів.

Види кейтерингу: у приміщенні, поза рестораном, соціальний, роз'їзний (за договором на доставку продукції), роздрібний продаж готової кулінарної продукції, VIP-кейтеринг.

Бенкет за типом «Шведський стіл».

Цей бенкет має особливості, характерні для бенкету-фуршету. Відмінності полягають у тому, що учасникам бенкету-прийому надається можливість вибирати не тільки холодні, а й гарячі та солодкі страви, які виставляються на бенкетному столі. Температуру гарячих страв підтримують за допомогою пристосувань для підігрівання (таганка, марміту і т.д.). Для деяких холодних страв використовують підставки з льодом.

Домашнє завдання :Опрацювати теоретичний матеріал . Вивчити тему. Фото конспекту надіслати на електронну пошту: chepakova.nina1@qmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок №87. Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". 10/22

08.05.2022   Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами носить н...