Урок 66 ЛПР №3 Сервірування тематичних столів 10/22 4 розряд оф

 

Урок №66. Тема уроку : ЛПР №3. Сервірування тематичних та святкових столів

 10.04.2023

Свята – особливий період, який подобається всім людям. Крім приємної метушні підготовки, багато людей продумують святковий стіл, який допомагає згуртувати всіх близьких. Для створення ідеальної подачі приготовлених страв люди намагаються красиво сервірувати його, передаючи атмосферу урочистостей та виявляючи свою фантазію.

Гарно накритий стіл допомагає вивести майстерність господарів на особливий рівень і надає особливого смаку приготованим стравам. Здавалося б, це неможливо, чи їжа смачна, чи ні. Проте вчені довели, що візуальна картинка має важливе значення, що призводить до висновку, що людині важливо їсти не лише смачно, а й гарно.

Сервірування — це мистецтво, яке потребує попереднього ознайомлення з усіма нюансами та постійною практикою.

Найбільш популярні

Сучасний красивий стіл можна буде створити в найрізноманітніших стилях. При цьому слід орієнтуватися на ваші власні переваги. Нижче представлені найбільш популярні тематичні виконання:

  • Лофт. Для цього напрямку вам потрібно буде створити якомога більше вільного простору. Поєднувати можна нові глянцеві елементи з потертостями. Наприклад, ви можете використовувати старовинний дерев'яний стіл з важкими металевими підставками під гаряче, а також блискучу скляний посуд. Добре, якщо столові прилади будуть відполіровані до блиску.

Пам'ятайте, що ця тематика не припускає яких-небудь драпіровок, тому скатертину тут буде не потрібна.

  • Кантрі. Цей стиль буде характеризуватися сільською простотою. Тут застосовуються грубуваті матеріали, непомітні кольори, скромні деталі. Що ж стосується текстилю, то краще підбирати бавовна або льон. Сам стіл повинен бути дерев'яним. Обов'язково використовуйте підставки під гаряче, плетені серветки, великі свічки. Відмінним доповненням дизайну стане букет з простих квітів: ромашка, примула, нарцис.
  • Японський. Оформлення в японському стилі ви не сплутаєте ні з яким іншим. Головне – запастися усіма потрібними аксесуарами. Не секрет, що японці особливо серйозно підходять до прийому їжі. Особлива увага приділяється символіці чисел. Співвідношення кількості кольорів і тарілок повинно бути 1: 5. Колірна гама може бути різною: червоні, чорні, коричневі, жовті, зелені відтінки. Всі страви подаються відразу. Звичайно, головне місце займає рис.
  • Прованс. Накрити стіл в стилі прованс не складе праці. Такий напрямок припаде до душі всім любителям Франції. Витонченість і вишуканість – особливості стилістики. Основне – підібрати всі деталі. Добре, якщо якісь предмети будуть з потертостями. Що ж стосується кольорової гами, то це лавандові тональності, оливковий, синій, жовтий та сірий відтінок.

Корисні рекомендації

Сервірування столу – заняття непросте. Однак якщо ви докладете зусиль, то можете створити справжній шедевр і приємно здивувати всіх гостей. Головне – тематична спрямованість.

Чітко дотримуйтесь обрану стилістику, грамотно поєднувати кольори і фактури. Тоді близькі і рідні по достоїнству оцінять не тільки ваші кулінарні здібності.

Стіл можна прикрасити елегантними підсвічниками. Приділяйте особливу увагу деталям. Дуже цікаво виглядають свічки в чашках.

Вдало виглядатимуть і живі квіти, що навіть скромного столу нададуть розкішний вигляд. За допомогою додаткових аксесуарів можна зробити стіл оригінальним і вишуканим. Наприклад, викласти в химерні візерунки шовкові стрічки, розставити фігурки і статуетки.

Якщо ви хочете створити класичний стиль, то не варто забувати, що в центрі повинна стояти тарілка для гарячого, на якій знаходиться закусочна тарілка. Зліва від посуду розміщуються вилки, а праворуч – ножі та ложка.

Не забувайте про ці прості правила, і кожний прийом їжі буде супроводжуватися лише позитивними емоціями.

Цікаві приклади

Стильна сервіровка столу допоможе виграшно піднести будь-яку страву. Наприклад, можна створити композицію в стилі бохо-шик. В її основі буде лежати різноманітність орнаментів, деталей і кольору. Наприклад, тарілки можна взяти з геометричними малюнками, а келихи – з різного скла. Тут також можна поєднувати золото і срібло.

Така комбінація дозволить вам виразити себе. Яскравим акцентом композиції можуть стати квіти, які ви поставите в середині столу. Краще вибрати орхідеї, підібравши їх в тон до посуді.

 

·                  Домашнє завдання :Опрацювати теоретичний матеріал . Вивчити тему. Фото конспекту надіслати на електронну пошту: chepakova.nina1@qmail.com


Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок №87. Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". 10/22

08.05.2022   Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами носить н...