Урок № 39. Тема уроку "ЛПР №11 Порядок підготовки до роботи на електрогрилі" 10/22

02.05.2023

 Тема уроку "ЛПР №11 Порядок підготовки до роботи на електрогрилі"




Принцип роботи електрогрилю

Прилад працює від мережі. У нього одна або дві пластини, які рівномірно та швидко нагріваються. Страва доходить до кондиції під постійним розжаренням.

Плоска частина пластини створює апетитну скоринку, запечатуючи сік у шматку м'яса, а ребриста – залишає смужки, додаючи привабливості. М'ясо одночасно прожарюється з двох сторін з мінімальним додаванням олії, тому готується швидко і зберігає максимум корисних властивостей продукту.

Потрібно встановити та підключити гриль до електромережі.

Продукти почистити, пошкребти при необхідності (мити не можна), посолити та приправити спеціями.

Виберіть потрібний режим на панелі керування. Це не є складними, оскільки на кнопках намальовані продукти, за готування яких відповідає та чи інша кнопка. Температура виставляється автоматично. Для приготування стейків температура приготування регулюється додатково залежно від бажаного ступеня прожарювання.

Три «НЕ» за правилами безпечного використання гриля.

НЕ вмикати пристрій поблизу легкозаймистих предметів для уникнення пожежонебезпечних ситуацій.

НЕ використовувати ЕЛЕКТРОГРИЛЬ в приміщеннях, що погано провітрюються, без відведення відпрацьованого повітря. Нагрівальний прилад у будь-якому випадку спалює кисень, і навіть при приготуванні сухим методом може горіти жир на м'ясі та рибі.

НЕ тримати у приміщеннях з підвищеною вологістю. Інакше може шарахнути струмом.

У функціоналі приладу передбачено кілька програм для різних продуктів. Можна готувати паніні, гамбургери, птицю, м'ясо, рибу та сосиски. Навіть замороженими. Такі викладають на пластини, включають клавішу зі сніжинкою (це функція попередньої розморозки), а потім пристрій засмажить продукт, автоматично враховуючи товщину шматка.

Як мити електрогриль


Правила очищення електрогрилю залежать від конструкції. Якщо у гриля знімні панелі, їх можна промити під проточною водою або машині низьких температурах. Якщо решітка не знімається, як наприклад у деяких вафельниць, при очищенні важливо не допускати попадання вологи на панель керування та електричні контакти.

Загальні рекомендації про те, як мити електрогриль:

Вимкнути агрегат від мережі.

Протерти корпус від забруднень м'якою кухонною губкою, змоченою у теплій воді. При сильному забрудненні використовувати рідкий засіб для миття посуду, який не містить абразивних частинок.

Якщо у гриля знімні жироприймачі, їх необхідно витягти і злити рідину, що накопичилася. Промити у теплій воді з густою мильною піною та просушити. Якщо є посудомийна машина, завдання полегшується, можна мити в ній.

Знімні грати виймаються, очищаються за допомогою засобів для миття посуду без абразивних елементів, промиваються, просушуються та встановлюються назад.

Якщо панелі приладу незнімні, потрібно протерти простір під решіткою серветками або паперовими рушниками від залишків жиру. Потім довершити справу кухонною губкою, змоченою у мильному розчині. Після цього – промити поверхні водою і насухо протерти рушником.

Домашнє завдання :Опрацювати теоретичний матеріал . Вивчити тему. Фото конспекту надіслати на електронну пошту: chepakova.nina1@qmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок №87. Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". 10/22

08.05.2022   Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами носить н...