01.05.2023
Тема уроку "ЛПР №10 Порядок підготовки до роботи на електрогрилі"
Приготовлені на відкритому вогні страви відрізняються особливим смаком та ароматом, тому багато хто намагається встановити на заміській ділянці гриль або як мінімум мангал. Але якщо такої можливості немає, або хочеться готувати барбекю навіть узимку.
Електрогриль – побутовий прилад для приготування найрізноманітніших страв, в якому у якості джерела тепла використовується електрика. Нагрівальний елемент розташовується під решіткою або рифленою робочою поверхнею, що нагрівається до високих температур. Це забезпечує швидку теплову обробку різних продуктів: м'яса, риби, овочів та ін.
Загальні поради щодо готування на електрогрилі
Перед початком приготування електрогриль повинен нагрітися до рекомендованої для кожного продукту температури. Ці рекомендації можна знайти в інструкції чи рецепті.
М'ясо перед приготуванням не потрібно мити під водою. Якщо у ньому є забруднення, їх можна видалити ножем. Не варто поміщати в електричний гриль холодне м'ясо. Воно має бути кімнатної температури, тому до початку приготування його потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Шматки м'яса повинні мати товщину 3—5 см. На товстіших шматках рекомендується зробити невеликі надрізи, щоб м'ясо добре просмажилося. Додавати сіль та спеції потрібно перед самою жаркою. На робочій поверхні шматки м'яса не повинні стикатися один з одним.
Рибу на електрогрилі можна смажити безпосередньо на робочій поверхні або запікати, загорнувши у фольгу. Як і у випадку м'яса, всі спеції додаються безпосередньо перед приготуванням, а маслом змащується сама риба, а не поверхня гриля.
Для приготування овочів на грилі зазвичай достатньо 5 хвилин, але для цього вони повинні бути порізані шматочками завтовшки 1 см. Овочі можна готувати з маслом і без нього.
Правила безпечної експлуатації електрогрилю
Прилад має бути встановлений на рівну горизонтальну поверхню у приміщенні, обладнаному гарною витяжкою. Якщо витяжки немає, при використанні електрогриля обов'язково потрібно відчиняти вікно чи кватирку.
Гриль повинен підключатися до заземленої розетки. Для підключення гриля до електромережі заборонено використовувати багатоконтактні штепсельні розетки.
Місця контакту з електрикою повинні бути захищені від вологи.
Терморегулятор повинен вставлятись у гриль виключно до того, як вилка електрошнура приладу буде вставлена в розетку.
Не можна залишати увімкнений електрогриль без нагляду, особливо якщо в будинку є діти.
Вимикайте електричний гриль з розетки перед чищенням і коли він не використовується.
Не використовуйте електрогриль поруч із горючими або легкозаймистими матеріалами.
Після кожного використання електрогриль необхідно відразу очистити, але попередньо потрібно відключити пристрій від мережі та дати робочим поверхням трохи охолонути.
У грилях з незнімними панелями спочатку потрібно дістати і помити жироприймач. Якщо такого піддону немає, то спочатку паперовим рушником або серветкою видаляються залишки жиру під решіткою, після чого очищається від нагару і миється сама робоча поверхня.
У гриль-барі в робочій зоні встановлюють електрогрилі, дошки для розбирання птиці, м'яса, риби з відповідним маркіруванням, мілкі столові тарілки.
Домашнє завдання :Опрацювати теоретичний матеріал . Вивчити тему. Фото конспекту надіслати на електронну пошту: chepakova.nina1@qmail.com
Немає коментарів:
Дописати коментар