Урок №33. Тема уроку "Спідміксінг (швидкісне змішування)"


26.04.2023

 Тема уроку "Спідміксінг (швидкісне змішування)"

     Професія бармена серед професій ресторанного бізнесу - найбільш
творча. Вона дозволяє розкритися таким гранях характеру, як артистизм,
товариське відношення, захопленість професією.

    Спідміксінг дослівно перекладається як Спідміксінг. Майстри цього стилю роблять основний упор на швидке приготування коктейлів при неухильному дотриманні загальноприйнятих стандартів і пропорцій. «швидкісне змішування». Майстрами цього стилю основний упор робиться на швидкому приготуванні коктейлів при чіткому дотриманні встановлених стандартів і пропорцій.

   Спідміксінг - Це стиль роботи бармена, при якому він повинен продемонструвати своє вміння швидко змішати коктейль, не допустивши помилки в дотриманні стандарту і пропорцій. Правильність приготування перевіряється за класичним коктейлю. Смак, аромат, фортеця і склад повинні бути однаковими в будь-якій країні світу.


   Спідміксінг - це стиль, який робить основний упор на швидке змішування коктейлів при обов'язковому дотриманні стандартів і пропорцій. Найлегше перевірити якість при роботі спідміксера на прикладі коктейлю, що входить в розряд класичних, склад, фортеця і смакові якості, яких повинні залишатися незмінними в будь-якому куточку земної кулі.

   Сучасний бармен викликає у відвідувача бажання поспілкуватися. Найбільшою популярністю користуються бармени, які не забувають посміхатися, можуть поговорити з відвідувачем на будь-яку тему, змішати наймодніші коктейлі. Деякі бармени соромляться розмовляти з клієнтом, часто поводяться як роботи, обмежуючись професійними фразами.


     Стати гарним фахівцем можна,освоївши стилі работи бармена, удосконалюючи свою майстерність, беручи участь в різноманітних семінарах, виставках і конкурсах. Такі спеціалісти і мають попит на самих престижних підприємствах і мають добрі перспективи професійного зростання.

    Щоб опанувати майстерність приготування класичних коктейльних рецептур та створення авторських міксів, потрібно лише декілька умов: бажання, набір аксесуарів для змішування та інгредієнти.

     Не важливо, чи є у вас сертифікат професійного бармена, чи ви головний бартендер на власній кухні. Щоб опанувати майстерність приготування класичних коктейльних рецептур та створення авторських міксів, потрібно лише декілька умов. Перше — це бажання творити чудові напої, друге — набір аксесуарів для змішування. Ну і третє — набір необхідних інгредієнтів. Для бармена вони — як фарби для справжнього художника. Отже, занотовуйте рецепти, які допоможуть вразити гостей вечірки на дачі або відвідувачів вашого бару.

Twisted Old Fashioned
Цей напій класифікується як аперитив та подається в особливій склянці «олд фешн», яку названо на честь коктейлю. Належить до офіційних напоїв Міжнародної асоціації барменів (IBA). Вже кілька років саме цей коктейль користується найбільшою популярністю у барах по всьому світі (дані видавництва Drinks International). Лікер Averna, що входить до складу напою, виготовлений із середземноморських трав, спецій і фруктів. Він додає коктейлю пряності, відтіняє смак та аромат бурбону.

Інгредієнти: 

бурбон Wild Turkey 101 — 50 мл;
 лікер Averna — 15 мл;
 цукровий сироп — 5 мл;
 апельсинова цедра;
 лід. 
 
Обладнання: джигер, барна ложка, склянка «олд фешн».

Приготування:

Бурбон, лікер та цукровий сироп додати в стакан із льодом, відміряючи кількість за допомогою джигера (мірної склянки бармена).
Розмішати суміш барною ложкою.
Прикрасити коктейль цедрою та подавати гостям.

Rock the Nation
Цей аперитив із фруктовою ноткою та гірко-солодким смаком має складний приємний смак. Натхненням для створення цієї рецептури став італійський стиль — серед інгредієнтів є бітер та вермут, традиційні для Італії напої. Вони мають багатий смак із нотками спецій, цитрусових. У поєднанні із віскі вони максимально розкривають аромати.

Інгредієнти: 

віскі Tullamore DEW original — 40 мл;
 лікер Rioba Aperitivo — 20 мл;
 вермут Rosso — 30 мл;
 лікер Bardinet Triple Sec — 4 мл;
 бітер Angostura Bitter — 3–5 крапель;
 апельсинова цедра;
 лід.
 
Обладнання: склянка «олд фешн» місткістю 350 мл, ніж, змішувальна склянка, барна ложка.

Приготування: 

Зрізати широку смужку апельсинової цедри.
Охолодити склянку, у якій буде подано напій, за допомогою льоду.
Охолодити змішувальний стакан за допомогою льоду, заповнивши його на 2/3.
В окремому посуді змішати бітер, лікери, вермут і віскі, спробувати суміш на баланс смаку.
Зі змішувальної склянки видалити конденсат, влити інгредієнти, перемішати барною ложкою 20 разів.
Злити конденсат із посуду подачі (в ідеалі замінити кубики льоду одним великим шматком), відфільтрувати коктейль в посуд подачі

Negroni
Це класичний коктейль із гірко-солодким насиченим смаком. Є кілька версій його створення, основна з яких датована 1919 роком, коли набрав чинності сухий закон у США. Флорентійський граф Камілло Негроні попросив бармена Caffe Casoni зробити його улюблений коктейль Americano міцнішим, замінивши содову на джин. Напій входить до числа офіційних коктейлів Міжнародної асоціації барменів (IBA). Цікаво, що якщо замінити Campari на Aperol, вийде альтернативна версія коктейлю — «Раултіні».

Інгредієнти:

джин Tanqueray London Dry — 30 мл;
 Martini солодкий червоний — 30 мл;
 гірка настоянка Campari — 30 мл;
 цедра апельсина;
 лід.
 
Обладнання: барменська склянка для змішування, бокал «олд фешн», барна ложка.

Приготування:

Великий змішувальний стакан наповнити льодом на 3/4.
Налити у стакан з льодом усі інгредієнти та перемішувати барною ложкою 10 секунд.
Перелити напій у бокал Old Fashion на лід.
Прикрасити коктейль апельсиновою цедрою, попередньо збризнувши напій ефірною олією зі шкірки апельсина, щоб додати коктейлю цитрусових ноток.

Віджати ефірні масла з цедри апельсина в коктейль, викласти на склянку, згорнувши цедру спіраллю. 

Тестові завдання

Чи допускається перехрещування рук в процесі приготування напоїв? 
1.Ні.
2. Так. 
3. Іноді. 
4. Усі відповіді правильні. 


Домашнє завдання :Опрацювати теоретичний матеріал . Вивчити тему. Фото конспекту надіслати на електронну пошту: chepakova.nina1@qmail.com




Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок №87. Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". 10/22

08.05.2022   Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами носить н...