Урок №32 Тема уроку "Флейринг"

 

26.04.2023

Тема уроку "Флейринг"


    Флейринг — в работе бармена приготовление коктейлей с использованием элементов жонглирования. Популярным флейринг стал после выхода в свет фильма Коктейль в 1988 году с участием Тома Круза и Брайана Брауна.

   Як і будь-яке інше заняття, флейринг вимагає багато наполегливості, рішучості та ще більше практики. Створіть свій графік та займайтеся по ньому щодня. Ніхто не стає професіоналом відразу, кожен із відомих флейринг барменів починав із азів. Почніть з базових рухів і відпрацьовуйте їх, поки вони не стануть для Вас такими ж звичайними, як і дихання.

    Перший відомий бармен, флейринг якого покладено основою сучасних трюків, — американець Джеррі Томас. Саме він став першим підпалювати коктейлі та розливати їх за різними ємностями у другій половині ХIХ століття. Його книга «Керівництво бармена» вважається одним із найкращих підручників для працівників барної стійки.

    Флейринг став настільки поширеним видом діяльності, що у 1997 році було створено Міжнародну Асоціацію флейринг-барменів.

Види флейрингу

   За довгу годину існування хобі барменів набуло такого розвитку, що розділилося на кілька    напрямків, що класифікуються за складністю виконання трюків.

Робочий флейринг

     З назви зрозуміло, що цей різновид захоплення підходить для використання на основному робочому місці — за барною стійкою, яка сковує рухи та обмежує простір для трюків.



     Як правило, бармен бере за основу прості, але привабливі трюки з пляшкою та шейкером, пляшкою та келихом, келихом та його прикрасами. Крім того, можна використовувати підручні предмети на зразок зубочисток, серветок, попільниць, щоб розважити відвідувачів спритністю своїх рук.

    Особливим мистецтвом серед барменів вважається вміння використовувати тісний простір собі на користь, вражаючи всіх майстерністю кидків та жонглюванням предметами в оточенні келихів та пляшок – крихких скляних предметів.

    Незважаючи на видовищність, флейринг подобається далеко не всім барменам — дехто вважає, що він негативно впливає на час, витрачений на приготування та подання замовлення клієнту.

   Шоу-флейринг

    Цей вид діяльності не обмежується робочим місцем і більше відноситься до показових виступів, ніж бажання прикрасити свої професійні навички на робочому місці.

   В даний час існує безліч чемпіонатів з флейрингу, серед яких найвідоміші — щорічні тури змагань від Міжнародної асоціації флейрингу та Чемпіонат світу з флейрингу від Міжнародної асоціації барменів

   Тут можна не боятися наткнутися на меблі і предмети, що б'ються, а також — затримати час виконання замовлення. Тим не менш, багато відомих ресторанів спеціально обладнають широкі майданчики та залучають відвідувачів саме своєю шоу-програмою — грою бармена з напоями.

   На широких, спеціально оформлених сценах майстри жонглюють одразу декількома повними пляшками, виконують трюки з келихами та акробатичні етюди, паралельно готуючи коктейлі у шейкері.

   Останнім часом також активно розвивається такий напрямок шоу-флейрингу як стріт-флейринг, засновником якого вважається англієць Ніколас Сейнт-Джеан. Особливістю такого виду вважається об'єднання брейк-дансу та трюків з барним приладдям.

Джерело: https://vzboltay.com/life/4-fleyring-sovety-dlya-nachinayuschih.html

Домашнє завдання :Опрацювати теоретичний матеріал . Вивчити тему. Фото конспекту надіслати на електронну пошту: chepakova.nina1@qmail.com


Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок №87. Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". 10/22

08.05.2022   Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами носить н...