05.04.2023
Тема уроку "Репінський стіл"
Круглий стіл, розрахований на 20-30 осіб стіл ще називають "рєпінських столом", оскільки його конструкція була розроблена великим художником, і саме такий стіл до сих пір стоїть в музеї-садибі Рєпіних в "Пенатах".
Рєпін не любив вдаватися до допомоги обслуговуючого персоналу, але завжди був прихильником щоденних обідів, за якими збиралася вся його велика родина.
Стіл-карусель (репінський стіл) складається з двох частин: нижня — великого діаметра, а верхня — менша і обертається навколо своєї вісі, за допомогою ручок, що закріплені по її периметру.
На нижній частині виконується сервірування згідно меню.
На верхній частині виставляють холодні закуски, молочно-кислу продукцію, булочки, кондитерські вироби.
Тут також офіціанти приносять тільки перші та другі страви. Відвідувачі розраховуються по рахунку, що його виписав офіціант в касі при виході з торгового залу.
Одночасна кількість гостей за таким столом складає до 20 чоловік.
Організовують у залах ресторанів при готелях, в аеропортах, на залізничних станціях. У період з 8 до 11 годин пропонують два види європейських сніданків однакової вартості, а з 11 до 15 годин - експрес-обіди також двох видів.
Функції офіціантів зводяться до своєчасного прибирання використаного посуду та підтримування в належному стані чистоти стола.
Розрахунки з відвідувачами, що проживають у готелі не проводяться, оскільки вартість сніданку входить у вартість проживання в готелі. В інших випадках гість вносить відповідну суму в касу при вході в зал з шведським столом і їсть стільки, скільки бажає. Сума оплати розрахована на основі середнього раціону споживання і тому підприємець не має збитку.
Ця форма обслуговування є дуже раціональна і економічна, не вимагає великих торговельних площ та великої кількості обслуговуючого персоналу.
Домашнє завдання :Опрацювати теоретичний матеріал . Вивчити тему. Скласти меню для обслуговування по типу "Репінський стіл". Фото конспекту надіслати на електронну пошту: chepakova.nina1@qmail.com
Немає коментарів:
Дописати коментар