Урок №27. Тема уроку "Репінський стіл"

 

05.04.2023

Тема уроку "Репінський стіл"

        


     Круглий стіл, розрахований на 20-30 осіб стіл ще називають "рєпінських столом", оскільки його конструкція була розроблена великим художником, і саме такий стіл до сих пір стоїть в музеї-садибі Рєпіних в "Пенатах". 

    Рєпін не любив вдаватися до допомоги обслуговуючого персоналу, але завжди був прихильником щоденних обідів, за якими збиралася вся його велика родина.

     Стіл-карусель (репінський стіл) складається з двох частин: нижня — великого діаметра, а верхня — менша і обертається навколо своєї вісі, за допомогою ручок, що закріплені по її периметру. 

     На нижній частині виконується сервірування згідно меню. 

     На верхній частині виставляють холодні закуски, молочно-кислу продукцію, булочки, кондитерські вироби. 

     Тут також офіціанти приносять тільки перші та другі страви. Відвідувачі розраховуються по рахунку, що його виписав офіціант в касі при виході з торгового залу. 

     Одночасна кількість гостей за таким столом складає до 20 чоловік.

     Організовують у залах ресторанів при готелях, в аеропортах, на залізничних станціях. У період з 8 до 11 годин пропонують два види європейських сніданків однакової вартості, а з 11 до 15 годин - експрес-обіди також двох видів.

     Функції офіціантів зводяться до своєчасного прибирання використаного посуду та підтримування в належному стані чистоти стола.

     Розрахунки з відвідувачами, що проживають у готелі не проводяться, оскільки вартість сніданку входить у вартість проживання в готелі. В інших випадках гість вносить відповідну суму в касу при вході в зал з шведським столом і їсть стільки, скільки бажає. Сума оплати розрахована на основі середнього раціону споживання і тому підприємець не має збитку.

     Ця форма обслуговування є дуже раціональна і економічна, не вимагає великих торговельних площ та великої кількості обслуговуючого персоналу.

Домашнє завдання :Опрацювати теоретичний матеріал . Вивчити тему. Скласти меню для обслуговування по типу "Репінський стіл". Фото конспекту надіслати на електронну пошту: chepakova.nina1@qmail.com



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок №87. Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". 10/22

08.05.2022   Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами носить н...