Тема уроку №25. " Вивчення класичних варіантів меню іноземних держав".

29.03.2023

 Тема уроку №25 Вивчення класичних варіантів меню іноземних держав

         В Англії, США, Франції, країнах Ла­тинської Америки, Канади другий прийом їжі (в час нашого обіду) називається другим сніданком (ленч). Він відрізняється від звичайного обіду відсутністю в меню перших страв і включає закуски, другі страви, десерт, а завершається подачею кави чи чаю.

        При організації сніданків, обідів і вечерь використовуються наступні методи обслуговування:

- "а-ля карт" - з карти-меню страв і напоїв гості вибирають те, що їм найбільше подобається, після чого замовлення передається на кухню й одразу ж починається готування й сервіровка замовлених страв і напоїв. Офіціант активно допомагає гостям вибирати страви й напої;

- "а парт" - гості роблять замовлення попередньо, обслуговування здійснюється в чітко встановлений проміжок часу;

- "табльдот" - всі гості обслуговуються в один і той же час і за тим самим меню;

- шведський стіл - гості самі вибирають із великого асортименту різних готових страв ті, які сподобалися;

- буфетне обслуговування - засновано на використанні принципу самообслуговування. Асортимент страв і закусок поповнюється офіціантом або буфетником, що також виконує ряд інших функцій: відкорковує пляшки з напоями, готує чай або каву, забирає використаний посуд і прилади.

     Ще одна особливість обслуговування  в закладах ресторанного господарства полягає в тому, що офіціанти та метрдотелі повинні допомогти вибрати страву або меню з урахуванням традицій національної кухні туристів і вміти запропонувати страви національної української кухні. Це вимагає від персоналу вміння орієнтуватися в особливостях кухонь народів світу та знання іноземних мов.

      Третій прийом їжі – обід (в час нашої вечері) включає закуску, суп, другу страву, десерт і завершається так­ож чаєм чи кавою.

      Хліб до столу необхідно подавати пшеничний і житній, а для туристів з Болгарії, Румунії, країн колишньої Югославії, Кореї, арабських країн – пшеничний. Інколи замість пшеничного хліба подають "тост" (підсмажений хліб).

Домашнє завдання :Опрацювати теоретичний матеріал . Вивчити тему. Скласти меню окремої держави.Фото конспекту надіслати на електронну пошту: chepakova.nina1@qmail.com






Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок №87. Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". 10/22

08.05.2022   Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами носить н...