Урок №20. Тема уроку "Ракові шийки або краби з соусом, гриби білі або печериці в сметані, жульєни грибні та з птиці"

04.04.2023 

Тема уроку "Ракові шийки або краби з соусом, гриби білі або печериці в сметані, жульєни грибні та з птиці"

    Ракові шийки або краби з соусом


     Раків або крабів під молочним соусом можна запікати. Для цього шийки раків і варені печериці нарізають дрібними кубиками, заправляють паровим соусом, викладають гіркою в змазану маслом раковину, заливають молочним соусом, заправленим раковим маслом, посипають тертим сиром, збризкують маслом і запікають. Перед подаванням прикрашають клішнями раків і гілочками зелені.

     М'ясо раків і крабів у соусі можна подавати в кошичках, випечених зі здобного прісного або листкового тіста. Для цього підготовлені шийки раків або м'ясо крабів змішують із грибами, прогрівають із вершковим маслом, заправляють соусом (з раків, томатним або молочним), кладуть у кошички й посипають зеленню петрушки. 

   Подають кошички з раками та крабами на овальному блюді, накритому паперовою серветкою. Страву прикрашають гілочками зелені.

Гриби білі або печериці в сметані


   Науково доведено, що вживання печериць сприяє зміцненню нервової та серцевої систем, покращує стан нігтьових пластин і волосяних цибулин на голові. Крім своїх корисних властивостей, ці гриби мають відмінні смакові якості.

   Вони багаті білками,  і досить прості в приготуванні. В нинішній час, коли цей продукт користується величезним попитом, їх виробляють у промислових масштабах.

   Це блюдо – досить легке у приготуванні. Кисломолочний продукт під час гасіння обволікає гриби і надає більш насичений смак. Саме основне правило приготування – не відходьте далеко від плити.

   Гриби промиваємо і шаткуємо слайсами або шматками.

   Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями, заливаємо водою і залишаємо на десять хвилин, щоб пішла гіркота. У сковороду набираємо масло і добре прогріваємо, слідом закладаємо гриби і смажимо.

   Коли печериці вже знаходяться в стані напівготовності, підкладаємо цибулю, промешиваем і смажимо сім хвилин. Вливаємо домашню сметану, сіль, яйце і вимішуємо до однорідності.

   В кінці притрушиваемо подрібненим кропом і залишаємо настоятися під кришкою.

Жульєни грибні та з птиці

   Традиційно, жульен роблять в кокотницах і запікають у духовці, проте в цій статті ми приділимо увагу приготуванню смачного грибного жульєну в мікрохвильовці.Як приготувати жульєн в мікрохвильовці без використання металевих кокотниц? Для цього необхідно взяти спеціальну жароміцний посуд для СВЧ.

   Отже, відварене і копчене куряче м'ясо ріжемо скибочками по 0,5 см.

   Гриби і цибулю подрібнюємо невеликими кубиками, з'єднуємо з м'ясом.

   Викладаємо отриману масу на дно спеціального посуду і відправляємо в піч готуватися 10 хв на максимальній потужності.

   Змішуємо сметану, майонез, роздавлений часник, приправи і ретельно перемішуємо.

   Дістаємо з печі ємність з курячим-грибний сумішшю і заливаємо отриманою заливкою, посипаємо зеленню.

  Ставимо назад в піч і готуємо ще 7 хв на максимальній потужності.

   Жульєн з куркою і грибами в мікрохвильовці можна поставити на столі поруч з запеченою картоплею або подати як повноцінне самостійне блюдо.


Жульєн з куркою і печерицями в кокотницах

    Звичайно ж, найпопулярнішим і раніше залишається традиційний жульен з куркою і грибами в кокотницах.

Куряча грудка - 1 шт .;

Гриби печериці - 500 г;

Сметана 36% жирності - 1,5 ст. (250 мл);

Сир твердий (будь-яких сортів) - 200 г;

Цибуля - 2 головки;

Масло вершкове - 4 ст. л .;

Борошно (просіяне) - 1-2 ст. л .;

Сіль перець.

    Для початку поділяємо м'ясо грудки від кістки, промиваємо у воді і відварюємо з парою пучок солі до готовності.

    Потім нарізаємо м'ясо соломкою і злегка підрум'янюємо його на сковороді з оливковою олією.

    Обсмажуємо до прозорості дрібненько нарізану цибулю і додаємо до нього гриби, нарізані слайсами.

    Смажимо гриби до напівготовності, а потім з'єднуємо з м'ясом, продовжуючи тримати сковороду на вогні ще пару хвилин.

    Окремо на сковороду висипаємо борошно, ставимо на вогонь і заважаємо до тих пір, поки вона не стане міняти свій колір на кремовий.

    Відправляємо до борошна вершкове масло, сметану і розмішуємо. Посолити і поперчити соус, знову гарненько його перемішуємо, тушкуємо 5 хв.

    Тим часом курячі-грибну суміш розподіляємо по металевим кокотницах, зверху заливаємо готовим сметанним соусом.

    Нагріваємо духовку до 180 ° C і перш ніж відправити в неї жульен, посипаємо його тертим сиром.

Домашнє завдання :Опрацювати теоретичний матеріал . Вивчити тему. Фото конспекту надіслати на електронну пошту: chepakova.nina1@qmail.com


Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок №87. Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". 10/22

08.05.2022   Тема уроку "Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами". Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами носить н...